2012. május 5., szombat

Gesztenyés muffin





Amíg ezt a muffint nem ismertem, addig gesztenyét csak püré formájában ettem. Nagyon jól sikerült, mert pillanatok alatt elfogyott. Nálam örök favorit lett, leggyakrabban ezt csinálok, ha sütit akarok enni, mert amilyen  gyorsan és könnyen elkészül, legalább annyira finom.


Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek rum
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyepüré

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és magunk mellé készítjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Ezután anélkül, hogy elmosnánk a habverőket, a kihűlt olvadt csokoládét, és a puha vajat egy nagy tálban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a rumot, a félretett tojássárgáját, majd apróbb darabokra tördelve a gesztenyemasszát, és jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a sütőporos lisztet is, aztán egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Ezután a tésztát elosztjuk a muffintepsiben, és 175 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...