2012. május 1., kedd

Tepsis raffaello




Ezt a receptet már nem is tudom, hogy honnan kaptuk pár éve, de azóta nagy kedvenc lett otthon. Mióta kolis vagyok, állandóan csak azt mondogatom a lányoknak, hogy mennyire finom, úgyhogy egyszer már muszáj volt csinálnom. Azóta mindenki elkérte a receptjét és tovább is adta, eddig csak jó visszajelzések jöttek. Ezek után csakis ez lehet a méltó süti az első bejegyzéshez.

Hozzávalók:

a tésztához: 
  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez: 
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25-30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin


Tészta:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mikor már majdnem jó, apránként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd óvatos mozdulatokkal - hogy ne törjük - a habba forgatjuk.
Kivajazott és belisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. húsz percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már egy kicsit megbarnult.

Krém:
A tojássárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a maradék cukorral, majd a beledolgozzuk a kihűlt pudingot is.

A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd meghintjük kókuszreszelékkel. Mogyoróval díszítjük úgy, hogy minden szelet közepére jusson egy. Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk.

Kb. egy óra alatt elkészíthető, és nagyon finom. :)
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...