2012. június 6., szerda

Magvas ropi




Úgy gondoltam, hogy ha már hazajöttem, akkor sütök valami nagyon egyszerűt, amit biztos nem tudok elrontani, és ezzel megköszönöm Apának az egész napos vezetést, és Klárikának a kitakarított szobát. Ebből csak a sütés rész jött össze, mert nincs itthon senki, és Apa most hívott fel, hogy későn jön haza.
Pedig olyan szépen kiraktam az asztalra, és annyira büszke voltam magamra. :(
Most majd Bencével kellesz hadakoznom, hogy hagyjon belőle apának is.
Amilyen könnyű volt megcsinálni, olyan sokat kellett járkálnom miatta, mert nem volt itthon se mag, se sajt, aztán, mikor hazaértem a boltból és nekiálltam volna gyúrni a tésztát, meglepődve fedeztem fel, hogy nincs liszt.
Viszont a "kis" sétám közben a boltba, találkoztam Dédivel, ami egyértelműen a napom pozitívuma. :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg trappista sajt
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • megkenéshez egy egész tojás
  • a tetejére napraforgómag

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy óráig hűtőben pihentetjük.

Ezután 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és megkenjük a tojással. Meghintjük a maggal, majd tetszés szerint csíkokra vágjuk. (Nem muszáj csak napraforgómagot használni, én például szezámmagot is szórtam rá, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy azt hamarabb vettem észre a boltban. :) )

Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-on 10-15 perc alatt megsütjük.


Az eredeti recept a desszert.eu oldalon található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...