2012. november 17., szombat

Norvég almatorta



Ezt a tortát a szobatársam, Szilvi születésnapjára sütöttük a másik lakótársunkkal, Annával közösen. Mennyit ötleteltünk rajta, vajon mit készítsünk, mit adjunk neki, hogy, mikor... Én nagyon élveztem ezt a  kis "szervezkedést".
Meg is érte, mert Szilvit sikerült jól meglepni, és a torta pár perc alatt elfogyott.

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
125 g kristálycukor
125 g margarin
125 g liszt
10 g vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom lereszelt héja
2 db alma

a tetejére:
1 ek kristálycukor
1 tk fahéj

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és magunk mellé készítjük. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat felhabosítjuk. Ezalatt az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházakat, és cikkekre vágjuk. Ha felhabosodott a vaj, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.
A masszát belesimítjuk a tortaformába. Minél sűrűbben, élükkel lefelé belenyomkodjuk az almákat, végül meghintjük az egészet a fahéjas cukorral.

40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűlés után szeleteljük.

Forrás: desszert.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...